Instapklare penthouse luxueus afgewerkt

Prinses Clementinalaan 17 / 601, 9000 Gent

Op een artistieke toplocatie te Gent in de Prinses Clementinalaan werd een grondige verbouwing van een meergezinswoning uit 1950 uitgevoerd. Het nieuwe Sint-Pietersstation werkte stimulerend op de ontwikkeling van de nieuwe wijk eromheen. In de convergerende straten wisselen kleinhandel en horeca af met burgerhuizen in variërende bouwtrant met overwegend art-nouveau-inslag.

Eén van de belangrijkste straten van de wijk waar de nieuwe stijl in de architectuur het beste vertegenwoordigd wordt is de Prinses Clementinalaan. De straat werd ingetrokken circa 1905 als verbinding tussen het Parkplein met het eerste Sint-Pietersstation. Het werd een ruime beboomde laan, met talrijke mooie art-nouveauhuizen met geglazuurde parementen verlevendigd met kleurige banden, arduinen kordons, markerende houten erkers en sporadisch een faiencetegeltableau. Ook de architectuur van het Interbellum met voorbeelden in Art Deco of zakelijke baksteenstijl aansluitend bij de Amsterdamse School is duidelijk vertegenwoordigd.

Deze unieke straat geniet een beschermd stadsgezicht sedert 1995. Op een wandelafstand van het Sint-Pietersstation en in de directe nabijheid van belangrijke uitvalswegen en op-en afritten van de E40, E17, R4. Het Gentse architectenbureau CAAN-architecten heeft een volledige nieuwe élan gegeven aan het gebouw maar heeft toch deels de sfeer van de jaren ’50 kunnen behouden. Lafaut Estate verwezenlijkt de grondige renovatie en creëert een handelsruimte met 14 appartementen (1-2 en 3- slaapkamer appartementen), 12 bijhorende parkeerplaatsen, een fietsberging voor 46 fietsen en een inpandige tuin op het eerste verdiep.

Status: afwerking / oplevering
Verkoop: enkel nog 1 penthouse te koop op zesde verdieping

  • Artistieke toplocatie
  • Vlakbij Sint-Pietersstation
  • Inpandige tuin
  • Nabijheid op- en afritten E40, E17 en R40
  • Aan 10% registratie (geen btw op constructie)
  • Instapklare penthouse luxueus afgewerkt

Voor al uw vragen over dit project kan u bij ons terecht.

Meer weten over dit project?